Следвайте Гласове в Телеграм  Израелската армия вече е във вътрешността на град

...
Следвайте Гласове в Телеграм  Израелската армия вече е във вътрешността на град
Коментари Харесай

Израелският военен министър: Водим улични сражения срещу Хамас в Газа

Следвайте " Гласове " в Телеграм  

Израелската войска към този момент е навътре в град Газа, водят се улични сражения против терористичната формация Хамас, заяви министърът на защитата на Израел Йоав Галант. Израелските сили оповестиха още, че при въздушните удари е премахнат основният основател на оръжия за Хамас Махсен Абу Зина. 

Хиляди палестинци се възползваха от четиричасов прозорец за евакуация от северната част на линията Газа. Едноименният град, съществена цитадела на Хамас, е изцяло обграден от израелските сили, които са напреднали до центъра му. Говорителят на израелската войска Даниел Хагари съобщи, че е унищожена мрежа от стотици километри тунели на Хамас под града.

Същевременно Организация на обединените нации и страните от Г-7 ускориха апелите за филантропична пауза във военните дейности. Според палестинските управляващи жертвите на израелската военна интервенция са над 10 500. " Това демонстрира, че нещо не е наред ", разяснява генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.

Войната на Израел против Хамас е съществена тематика на диалозите на външните министри от Г-7 в Токио. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън дойде в японската столица след обиколка в Близкия изток и прикани сътрудниците си от Г-7 за единна позиция по спора. Гласуването на резолюция на Организация на обединените нации сподели разделяне даже в редиците на седемте водещи стопански системи.

Сега първите дипломати на Съединени американски щати, Япония, Франция, Англия, Германия, Италия и Канада застанаха изрично на страната на Израел, само че показаха внимателно неодобрение от метода и реториката на Тел Авив и приканиха за филантропични паузи в Газа.

Италианският министър на защитата Гуидо Крозето заяви, че Италия ще изпрати кораб-болница покрай крайбрежията на Газа, с цел да помогне за лекуването на потърпевшите от спора сред Израел и Хамас.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху още веднъж изрично отхвърли преустановяване на огъня преди освобождението на заложниците. Техни родственици настояха за освобождението им и издигнаха антиправителствени лозунги.

А американският държавен секретар Антъни Блинкън съобщи, че Израел не може да ръководи Газа, само че може да има временен интервал след края на сегашния спор.

Високопоставен израелски представител поискал анонимност съобщи пред Ройтерс, че Израел няма желание още веднъж да окупира линията Газа или да я управлява за " дълго време ". 

Инфо: БНР

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР